Søreide IL har i mange år ønsket seg en Søreide sang, og sommeren 2022 skrev Sir Eide en flott sang til klubben. I dag, en vårdag i april 2023, har Søreide IL fått nok en sang, i en kanskje litt annen genre, en slående kamp- og supportersang signert av Det Skandaløse Orkester.

Søreidesangen hører du her.

Sangen har en historie som går omtrent slik...

I et par år har Søreide IL hatt en klubbsang i tankene. Tom Lægreid, som har en datter i klubben, tok derfor kontakt med sin venn, håndball- og fotball-supporter legenden  Tommy Sulen, og ba ham om hjelp til å få en slik sang ned på papiret. Dessverre tapte Tommy kampen mot kreften før dette ble en realitet, men det rakk å bli noen fine stunder i ”Småhuset” i denne forbindelse, sammen med Tommy, gitaren hans og Styreformann i klubben, Steinar Holst.

En dag Tom satt på sitt kontor i kjelleren fikk han over seg at han selv kanskje  skulle gjøre et forsøk på å lage noen vers til en sang. Ved siden av ham sto stolen som Tommy pleide å sitte på de gangene han var på besøk. Der hadde de mange ganger sittet og pratet om løst og fast, og var bl.a. alltid innom nye og gamle striper av Frode Øverli sin fotballgale Pondus – favoritten til Tommy.

Mens han satt der og grublet på en tekst gikk selvsagt tankene til Tommy, stolen, sangen og Pondus, og versene til denne Søreide IL sangen ble i løpet av kort tid en realitet. Var kanskje Tommy fortsatt med på prosjektet likevel? Noe var det i alle fall – en uforklarlig hendelse hadde funnet sted på dette kontoret den etterrmiddagen og grunnlaget for en sang var lagt.

Men så var det dette med melodien da. Søreide IL trengte mer hjelp for å få prosjektet ferdig så Tom tok kontakt med Sondre Jørgensen i Det Skandaløse Orkester. Det Skandaløse Orkester hadde på kort tid steget frem som byens fremste fotballband etter utgivelsen av Brannplaten 2022. Sondre, bandets låtskriver, tok utfordringen på strak arm og sydde sammen en melodi og la samtidig til et svært fengende refreng.

Da både tekst og melodi var godkjent fra høyeste hold, spilte bandet inn låten i Skandale Lokale. Tom sin datter spiller på håndballaget Søreide Stjerne, og sangen er i stor grad skrevet i både Pondus og dette lagets ånd, og kanskje i Pondus spesielt, er både løse tenner og beinbrudd dagligdagse begivenheter. Det var naturlig at jenter fra håndballaget troppet opp i fullt Søreide IL utstyr i Skandale Lokale og koret med på refrenget. Det ble en artig desemberkveld ute på Spelhaugen i Fyllingsdalen.

Det Skandaløse Orkester

Besetning: Sondre Jørgensen: Vokal, tangenter Øystein Bech-Eriksen: Gitar, kor Jørgen Haugland: Bass Marius Mathiesen: Trommer Søreide IL Håndball J07 - Kor Innspilt i Skandale Lokale Tekniker: Mats Erik Zen Produsert av: Det Skandaløse Orkester Mikset av: Mats Erik Zen Mastret av: Iver Sandøy i Solslottet studio Cover art: Sondre Jørgensen.