Erik er far til to gutter (tvillinger) som i flere sesonger har spilt fotball for gutter 2006 i Søreide IL, og datteren har også tidligere vært keeper på jenter junior og seniorlaget for damer.

Så selv om Eirik har sin opprinnelige tilhørighet til Fyllingsdalen FK har han også bygd opp en naturlig entusiasme for Søreide idrettslag, og dette endte altså opp med en klubbsang. Vi har hatt en prat med Eirik for å få litt mer bakgrunn om sangen og gi dere hele teksten til sangen.

Vi E Søreide er tilgjengelig på Spotify og andre strømmetjenester, på startsiden på hjemmesiden vår finner du link til Spotify og Soundcloud og nederst i artikkelen finner du også link til sangen på andre media. 

Hvorfor lagde du denne sangen Eirik?

Jeg har alltid drevet med sang og musikk, og ved et par tidligere anledninger laget cup-sanger til fotballagene til ungene mine. Min erfaring er at slike ting bidrar til samhold og god stemning i laget underveis.

Da det ble bestemt at G2006 skulle til Dana Cup i sommer, begynte jeg å leke med tanken på å lage en cup-låt til dem. Ferien i starten av juli bød på skikkelig «innevær», så da søkte jeg tilflukt i hjemmestudioet, og plutselig var produksjonen i gang.

Jeg visste at Søreide har jobbet en stund med å få laget en klubbsang, blant annet fordi jeg deltok i et møte om temaet i fjor sommer. Jeg begynte derfor tidlig å tilpasse teksten slik at den kunne brukes bredere i klubben hvis det var ønskelig. Det er derfor verken «cup» eller «fotball» nevnes eksplisitt i teksten.

Det var også viktig for meg å lage en låt som er lettlært og moderne i uttrykksformen, og som dermed forhåpentligvis vil slå an blant de yngre klubbmedlemmene – litt mer «TIX» enn «Ove Thue», om du vil.

Noen tanker rundt teksten, hva ville du formidle?

For meg er Søreide en liten klubb som får til utrolig mye til tross for den beskjedne størrelsen. Dette hadde jeg i bakhodet da jeg skrev teksten. Jeg ville prøve å få med hvor klubben kommer fra, og formidle at lagånd, innsats, stå-på-vilje og tøffhet kan være en god erstatning for ressurser når man skal hevde seg mot større klubber.

I refrenget måtte jeg gå for gjentakelse fremfor rim – det er nemlig ikke så lett å finne noe som rimer på «Søreide». Da fikk jeg også plass til å bruke lagropet «Vi e blå, vi e kvit…» som flere av lagene kjenner godt.

G2006 har en portugisisk trener, Guilherme, som alltid avslutter pep-talkene sine med et «Let’s go!». Det måtte jeg selvsagt ha med, og så la jeg inn litt allsangfaktor inspirert av «Seven Nation Army» mot slutten.

Hvorfor artistnavnet Sir Eide?

Hehe – ja, her er forklaringen ganske enkelt at musikkdistribusjon til strømmetjenester krever at man oppgir både plateselskap og artist. Siden jeg ikke hadde noen av delene, måtte jeg finne på noe i full fart, og «Sir Eide» ville i hvert fall ikke levne noen tvil om hvem låten er laget for.

I fremtiden har vi også muligheten til å knytte flere låter til dette artistnavnet, noe som vil gjøre det enklere for klubbmedlemmene å finne klubblåtene på strømmetjenestene – så litt praktisk er navnevalget også. 

 

Vi i Søreide IL er taknemmelige for dette bidraget til å skape en identitet for klubben og stolte av det endelige produktet. Så håper vi at alle lag bruker sangen aktivit i trening, kamp og ved klubbarrangementer. For at dere skal lære dere sangen, her er teksten;

Vi E Søreide

Vers 1

Rett over Grimstad fjord

Et sted kor kjemper bor

Der finnes klubben som har hjerte, tro og tæl

Du ser at vi e solid

Vi kjører alltid full speed

I flokken har vi presisjon, teknikk og sjel

Vi løfter fanen

Og entrerbanen

Elsker når det brygger opp til storm

Du vet kem eg snakkar om

 

Refreng

Søreide (vi e blå og kvit)

Søreide (ikkje nåkke drit)

S-Ø-R-eide (vi e best i vest)

Vi e Søreide (bare kom og ta en test)

 

Vers 2

I kamp e fokuset klart

Vi tråkkertil i fra start

Vi ska bevise at vårt spill e helt på topp

Ja vi e skjerpet, min venn

Du ser vi kjemper oss frem

Kom gi oss motstand-merk at vi gir aldri opp

Vi løfter fanen

Og entrerbanen

Elsker når det brygger opp til storm

Du vet kem eg snakkar om

 

Refreng

Søreide (vi e blå og kvit)

Søreide (ikkje nåkke drit)

S-Ø-R-eide (vi e best i vest)

Vi e Søreide (bare kom og ta en test)

 

Mellomspill

Vi trener mye og hardt

Lever med ballen hver dag og hver natt

Serie, cup, sør og nord

Gjør ingenting–vi e jo like go

Ja, vi e alltid så klar

Til å stå opp og gi alt det vi har

Putter mål, tetter bak

Vinner til slutt-det e slett ingen sak

Vi løfter fanen

Og entrer banen

Elsker når det brygger opp til storm

 

Ååååå Søreide-let's go!

 

Refr x 2

Du vet kem eg snakkar om..

 

Andre linker til sangen:

Tidal: https://tidal.com/browse/track/261457593

YouTube: https://youtu.be/HQcG6Owl5Ps

Apple: https://music.apple.com/us/album/vi-e-s%C3%B8reide/1655423694?i=1655423696