Søreide IL har vært med på turneringen Stavanger Open mange ganger tidligere. Som så mye annet ble dessverre arrangementet avlyst i både 2020 og 2021, men i år var det endelig mulig å reise til Stavanger for å oppleve spennende kamper og idrettsglede igjen.

De fleste spillere og foreldre/søsken reiste ned fredag, og sjekket inn på spillerhotellet Clarion Energy. Her hadde vi felles middag og gjorde de siste forberedelser før kampene neste dag.

Lørdag 30. april deltok vi med to lag i G13-klassen; et rent jentelag og et større lag med gutter. Vi møtte tøffe motstanderlag i begge puljer, med lag fra Stavanger, Sandnes og Rogaland forøvrig. Selv om det ble noen tap, fikk begge lag med seg noen seiere og mange gode erfaringer.

Søndag 1. mai var det klart for våre J15-17, G15-lag og G17-19. Jentene spilte tre gruppespillkamper. I G15-klassen tok vi oss helt til semifinalen, der vi måtte gi tapt for Sunde IBK. I G17-19 spilte vi mot Sandnes IBK i de to innledende kamper, før det ble tap i finalen.

Vi sitter igjen med mange positive erfaringer og opplevelser, både sportslig og sosialt fra helgen i Stavanger. Det er et høyere sportslig nivå i en slik turnering enn vi er vant til fra spill på hjemmebane, men her ligger det også mye læring. Skal man bli bedre, må man spille mot de beste. I tillegg er det alltid gøy å møte nye lag vi til vanlig ikke spiller mot.

Det sosiale er også veldig viktig i en slik setting. Det har gått lang tid siden det sist var mulig å være samlet på arrangement av denne størrelsen. Spillerne har det veldig kjekt sammen, både på og utenfor banen, og dette er helt avgjørende når man skal bygge god kultur og skape fellesskap i et idrettslag.

Det er imponerende at nærmere 80 spillere og foreldre/søsken fra Søreide var med til Stavanger denne helgen. Det er bare til å glede seg til april neste år, for da skal Søreide IL igjen på tur til Stavanger - og vårens vakreste eventyr!

Tusen takk til alle foreldre/søsken og spillere som var med til Stavanger, og til alle våre flinke lagledere og trenere som bidro til at dette ble en stor suksess!

Mer informasjon om arrangementet fins her > Stavanger Open (stavanger-open.no)