Mesterskapet

VM i innebandy for menn arrangeres annethvert år. Opprinnelig skulle mesterskapet ha gått av stabelen på denne tiden i fjor, men på grunn av koronasituasjonen ble det utsatt med ett år. 16 lag deltar i VM, etter innledende kvalifisering. Det hele starter med gruppespill før de beste lagene går videre til kvart/semifinaler og til slutt finale.

Søreide IL på plass

 

Vi var tilsammen 17 medlemmer av Søreide IL som dro til den finske hovedstaden Helsinki for å få med oss dette spennende sluttspillet. Rundt halvparten av disse var våre egne utøvere som spiller i aldersbestemte klasser. For ordens skyld skal det nevnes at dette var en tur i privat regi der alle betalte for reisen selv.

Den første kampen vi fikk sett, var Norges kvartfinale mot Sverige. Som forventet ble det svenske laget for sterke, og Norge tapte til slutt 8-2. Neste dag var det klart for semifinaler i den imponerende hallen Hartwall-arena. Her spilles det også ishockeykamper og det avholdes store konserter i anlegget som tar over 10.000 tilskuere. Sverige tok seg videre til finalen neste dag, sammen med hjemmefavoritten Finland. For Norges del ble det seier mot Estland, og vi var dermed klar for kamp om 5. plassen mot Latvia.

På finaledagen så vi først Norges kamp mot Latvia, der vi møtte et sterkt lag som slo oss 4-2. Norge ble dermed nummer seks i mesterskapet, et resultat vi kan si oss fornøyde med. I innebandy-VM er det stort sett alltid Sverige, Finland, Tsjekkia og Sveits som sloss om medaljene og de øverste plassene. Finalen ble også høydramatisk mellom naboene Sverige og Finland. Som i ishockey står det svært mye prestisje på spill når disse lagene møtes. Vi fikk oppleve en fantastisk stemning og "trøkk" i hallen, der det var jevnt helt til slutten av siste periode. Sverige viste seg å være best når det gjaldt denne gangen, og vant over Finland med 6-4.

Hva sitter vi igjen med etter turen?

Selv om det er de beste spillerne på seniornivå som deltar i et VM, er det fremdeles mye læring å hente for våre utøvere. Dette gjelder både hvordan spillerne posisjonerer seg, teknikker de bruker og samhandlig i et lag. Det var svært inspirerende og motiverende for våre spillere å se de beste i verden i aksjon. Og hvem vet, kanskje vi en dag får oppleve en av våre Søreide-spillere på det norske landslaget?

Du kan lese mer om mesterskapet, resultatet med mer her > WFC 2020